Att sätta upp mål för ett nytt år, självklart för 2023 eller?

januari 24, 2023

Varför sätter man inte upp mål? Kanske för att man är rädd att misslyckas, man har inga verktyg för att sätta eller följa upp mål. Eller kanske man inte vill sticka ut som ambitiös.

För många är det en självklarhet att planera och skapa förutsättningar för det liv man vill leva inkluderar att sätta upp mål och strategier som bygger den vardag man vill ha.

Bryt ner målet i hanterbara och realistiska steg

Tycker du som jag, att när man satt upp ett mål och börjar sträva mot att nå det så kommer dagar då allt bara känns överväldigande? Eller så har du kanske fler än ett mål som du helst skulle ha uppnått redan igår eller förra veckan. En fördel med att bryta ner målen är att det hjälper för att undvika den stress och frustration, istället kan det ge grund för balans.

Någon sa en gång: Att leva livet på bästa sätt är att forma ett liv som man designar och skapar medvetet, inte ett liv som bara händer.
En målsättning kan vara precis vad som helst men det ska vara något som du verkligen vill ska hända och som du är villig att göra det lilla extra för att uppnå. Det viktiga är att sätta målet, dokumentera vad du satt för mål och sedan att uppbåda beslutsamhet att nå det.

Nyhetsarkiv