Förvalta din tid och fokusera på kvalitet

Så vad ska man göra med tiden för att kunna åstadkomma ett mervärde?

Aktiviteter och hobbys

Som du ser äger inte alla aktiviteter rum i ett garage!

Här ger vi några förslag på aktiviteter och hobbys som skapar omväxling och en förändring i tillvaron. Vad du ska göra med denna lista är svårt att säga, men med hobbyer och konkreta uppgifter som ger glädje når du något mer i tillvaron.

Från växthus till snickeri

Växthus, ett växthus ger en begränsad yta för odlingar där du kan få egna tomater, gurka osv. Också en plats ett njuta av det gröna och livet självt.

 

Biodling, i en tid där insekterna minskar i antal stöttar man naturen och får den eftertraktade honungen som belöning.

 

Ett husdjur, som hund eller katt är ju många gånger något underbart. Hunden som människans bästa vän är ju helt klart en fullträff för många!

 

Brygga öl & vin, ja varför inte. I vart fall smakar det gott om man lyckas och är roligt under tiden.

 

Resor, att träffa nya människor, kulturer och se nya platser har i alla tider räknats som en av de största upplevelserna man göra. Många tala om en bucket-list med platser man besöka.

 

Snickeri, att inreda en del i garaget med verktyg, en svarv, hyvel och såg göra att du kan åstadkomma något mer än det Emil gjorde.

Från målning till antikviteter

Målning, akvarell, akryl, olja eller något annat. Att måla har i alla tider varit ett sätt att uttrycka kreativitet, känslor och drömmar.

 

Keramik, att dreja, bränna i ugnen och sedan måla skapar konst och bruksföremål så som man gjort de senaste 5000 åren.

 

Fiske, man kan ju fundera på fiske för nöjes skulle, men med naturen kicken när det nappar så blir det ju oftast något gott att grilla.

 

Veteranbilar, få saker är så spännande för många grabbar som att få jobba med ett projekt i garaget och sedan ta en tur en vacker sommardag.

 

Antikviteter, med olika auktioner och antikrundan lever intresset kvar nu som för 40 år sedan. Det ger ett värde att göra ett klipp och antikviteter är ju något vackert.